Logotip Itineraris Naturalistes

Itineraris Naturalistes

Projecte

Amb l’ajuda d’aquesta web i de l’app Wikiloc podràs descobrir el patrimoni natural d’espais naturals protegits de la província de Girona.

Qui som?

Des de l’Associació de Naturalistes de Girona (ANG), una organització no governamental ecologista que des de l’any 1981 actua a les comarques gironines, tenim com un dels nostres objectius la divulgació i conservació del patrimoni natural.

L’ANG és una entitat que treballa amb voluntariat ambiental. Si us agrada involucrar-vos en temes de natura i sostenibilitat podeu participar activament fent-vos socis/es o voluntaris/es.

Podreu col·laborar amb projectes de ciència ciutadana, participar en tallers educatius, assistir a formacions i sortides naturalistes i ajudar en tasques de defensa del territori. També podeu participar en la mateixa dinamització de l’entitat i les diferents activitats que organitzem.

Itineraris naturalistes

La creació d’aquest projecte d’itineraris autoguiats neix per aconseguir dos objectius.

Primer de tot, la necessitat de desmassificar aquells espais naturals que presenten problemes de sobrefreqüentació. En segon lloc, combatre la desinformació, ja que molts dels visitants desconeixen els valors naturals del lloc que visiten.

Les fitxes de cadascun dels itineraris que trobareu en aquesta web us aportaran informació sobre el patrimoni natural i cultural d’aquest indret. Tot i això, per a quan sigueu al camp, hem optat per recolzar-nos en les noves tecnologies i aprofitar-nos-en per poder fer arribar aquests coneixements naturalistes als usuaris.

Podreu consultar tota la informació sobre els elements d’interès destacats a cada ruta amb l’app de Wikiloc, com podeu veure a la foto.

Podeu trobar totes les rutes al perfil de l’Associació de Naturalistes de Girona, o escrivint Itinerari Naturalista al cercador afegint el nom de l’espai natural protegit de la província de Girona que vulgueu conèixer. Abans de començar la ruta llegiu-vos les recomanacions!

Un cop hàgiu seguit la ruta, no us oblideu de valorar-la i escriure els vostres comentaris i recomanacions, ja que això ens permetrà anar millorant la metodologia per poder planificar futures rutes.

També podeu compartir les vostres fotos, enviant-les al correu campanyes@naturalistesgirona.org. Si voleu que les compartim a la web, digueu-nos el nom del fotògraf/a i, si podeu, afegiu una marca d’aigua a la fotografia.